Sočna čokoladna torta, s katero boste na naslednjem pikniku ali praznovanju presenetili svoje najbližje. Priprava je preprosta, okus pa božanski.
Na parni kopeli stopimo na rezine narezano maslo in mu dodamo koščke čokolade. Ko dobimo homogeno zmes jo odstavimo in ohladimo. V skledi penasto vmešamo jajca in sladkor. Moko in kakav premešamo in počasi dodamo v zmes jajc in sladkorja. Na koncu dodamo še čokoladno zmes in čokoladne solzice. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tortni pekač premažemo z maslom in vanj vlijemo maso. Pečemo 30 minut. Torto ohladimo in vzamemo iz pekača ter pred serviranjem dekoriramo s stepeno sladko smetano in posujemo s sezonskim sadjem.
- 200 g temne čokolade za kuhanje
- 180 g masla
- 40 g nesladkanega kakava
- 80 g gladke moke
- 220 g rjavega sladkorja
- 100 g čokoladnih solzic
- 3 jajca
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- borovnice, maline, jagode, robide, sveža meta
